Възможността Кристиано Роналдо на напусне "Реал" (Мадрид) и да премине в "Ювентус" тресе с пълна сила света на футбола. Сделката за португалеца може да доведе до промени в нападенията на няколко от най-добрите европейски отбори, пише испанският в. "Марка".

Това няма да бъде обикновен трансфер. Ръководителите на италианския гранд искат да създадат отбор от звезди около Роналдо, за да бъде спечелена най-после постоянно изплъзващата се Шампионска лига.

Според идващи от Апенините информации Юве ще продаде Гонсало Игуаин, за да вземе поне известна сума пари, с които да покрие операция "Роналдо".

Бъдещето на аржентинеца изглежда свързано с Лондон и по-специално с "Челси". Според "Медиасет Италия" става дума за 60 милиона евро.

Същевременно пристигането на Игуаин в английския клуб ще доведе до излишък на нападатели. Това ще принуди "Челси" да се раздели с някого от тях. И всичко сочи към Алваро Мората. Контузиите през последния сезон костваха титулярното място на испанеца в полза на Оливие Жиру и дори го лишиха от участие на Световното първенство.

Мората може да поеме към "Байерн". Според в. "Билд" германският тим иска да привлече двама играчи заради вероятното напускане на Роберт Левандовски. Баварците са се насочили към испанеца и уругваеца Единсон Кавани. По всичко изглежда, че дните на полския нападател в Бундеслигата са преброени. А и мениджърът му заяви, че най-добре е той да си тръгне.

Много се говори, че Левандовски ще заиграе в "Реал" (Мадрид). Новият треньор на "Байерн" Нико Ковач твърди, че нападателят ще остане и следващия сезон. Още повече, слабото представяне на Полша на Мондиала няма да предизвика силен интерес към Левандовски, който през август ще навърши 30 години.

Всъщност Левандовски е последната плочка от доминото, която трябва да даде отговор на въпроса с кого "Реал" (Мадрид) ще замени Роналдо. Няма съмнение, че отговорът на европейските шампиони трябва да бъде галактически, отбелязва "Марка". Но възможностите са ограничени. Вече от дълго време се спрягат Неймар, Килиан Мбапе, Хари Кейн... Трудно някой друг би излекувал тежката травма, която мадридизмът би получил.