„Лудогорец“ завърши 0:0 първия си мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу унгарския първенец „МОЛ Види“.

Срещата се игра на стадиона в Разград. Изненадващо в края на първото полувреме там пристигна унгарският премиер Виктор Орбан, почитател на тима, известен допреди няколко години като „Видеотон“. Сега носи името МОЛ на спонсора си - мултинационалната петролна компания със седалище в Будапеща.

Орбан бе придружен от най-богатия унгарец - милиардерът, президент на OTP Bank и шеф на футболната федерация на страната Шандор Чани. Той също така е член на Изпълкома на УЕФА и вицепрезидент на ФИФА.

"Лудогорец" имаше пълно превъзходство, контролираше играта и създаде куп положения, които не успя да реализира. Пропуски през първото полувреме направиха Лукас Саша, Вандерсон и Марселиньо.

Виктор Орбан. Снимка Стопкадър

"Мол Види" нито веднъж не застраши вратата на домакините. Най-чистото положение преди почивката бе за Вандерсон. Бразилецът прехвърли вратаря на гостите Ковачик и вече всички виждаха как топката влиза в мрежата, когато в последния момент я изчисти Фиола.

Второто полувреме бе по-скучно. Гостите предимно се бранеха и е очевидно, че бяха дошли за 0:0.

И отново Вандерсон не можа да отбележи, след като при негов удар топката мина на сантиметри от страничната греда в 55-ата минута. В края Марселиньо изтърва от добри позиции.

Унгарците си взеха точката и очакват реванша след седмица на стадион "Панчо арена" във Фелчут. Но с показаното тази вечер се видя, че те отстъпват на българския шампион.

Ако се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига, "Лудогорец" ще играе срещу румънския „Клуж“ или шведския „Малмьо“. Снощи скандинавският тим спечели с 1:0 като гост.

Ако отпадне от унгарците, българският тим ще се изправи срещу босненския „Зрински“ или малтийския „Ла Валета“ в битка за групите на Лига Европа.