Кръстовището между булевардите "Васил Левски“ и "Цар Освободител" при СУ "Св. Климент Охридски" ще бъде затворено този уикенд за цялостно преасфалтиране, съобщи зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев по bTV днес.

"Строителите ще имат ангажимента за тези 48 часа да го реконструират изцяло. Тук може да се работи и през нощта, няма да се създават неудобства на близко разположени жилищни сгради. При всички положения първият тролей в понеделник в 4.30 часа трябва да мине по новото кръстовище", заяви Крусев.

Той добави, че след това ще започне работа по реконструкцията на бул. "Васил Левски" в посока Паметника на Апостола, като там ще се работи без спиране на движението. Ангажиментът е за първия учебен ден там да бъде приключена изцяло реконструкцията и движението да бъде освободено, когато очакваме и трафикът да се засили, уточни той.

През следващите седмици ремонтите в столицата продължават с нова сила. Бул. "България" ще е само с едно платно и две ленти, частично затворен бул. "Пенчо Славейков". Целта е голямата част от реконструкциите да приключат до 15 септември, стана ясно от интервюто на Крусев.

Наред с това съобщи добра новина - тази събота една от ключовите трамвайни линии - номер 7, ще възстанови движението си до жк "Борово", вероятно заради преасфалтирането на бул. "България" между булевардите "Иван Гешов" и "Гоце Делчев" в платното в посока Бояна.

По думите му разчетите са за около 20 дни работата да бъде приключена и да се прецени дали има време и за платното в посока центъра. Крайният срок за ремонтите по булеварда е 9 септември.

До края на август първите етапи от мащабния ремонт на ул. "Граф Игнатиев" и пл. "Славейков" трябва да приключат, но проектът ще е напълно приключен до края на октомври.