Сатирата в най-популярното токшоу в родния телевизионен ефир често се налага да върви с червена точка. Сега българският зрител ще се завърне към хумора, който не е вулгарен – по БНТ1 тръгва Шоуто на Греъм Нортън. И ще се излъчва всяка неделя от 19 ч.

В първото му издание този уикенд в студиото на ирландския комик ще видим Харисън Форд, Райън Гослинг, Рийз Уидърспун и Марго Роби. Ще си припомним колко забавно е извън злободневието на политиката – Харисън Форд ще сподели как ступва колегата си Гослинг на снимачната площадка и след това опитва да му се извини с бутилка уиски в ръка, а Рийз Уидърспун ще изпълни ритуал, предназначен за доброволец в снимачния екип. На Марго Роби вероятно няма да ѝ бъдат спестени въпросите за #MeToo, както и обвиненията в секстормоз срещу самата нея. А музикалните гости ще ни върнат към славното си минало – дамското трио „Бананарама“.

Шоуто, което има милиони зрители по цял свят, стартира през 2007 г. по Би Би Си 2, след две години преминава в ефира на Би Би Си 1. Дотук продукцията има 24 сезона и 370 епизода. Греъм Нортън е популярен ирландски комик, петкратен носител на наградата „Бафта“ за своето шоу. Той е и коментатор на Би Би Си на музикалния конкурс „Евровизия“. В допитване на Би Би Си през 2004 г. заема осмо място сред най-влиятелните личности в британската култура.

Началото е винаги със скеча „Нека шоуто започне”, последван от хумористичен обзор на водещия с темите на деня, както и забавни портрети на гостите в предаването, които се разполагат на обичайното диванче. По време на шоуто често се търсят мнения на хора от публиката, цитират се и коментари от социалните мрежи. Преди финала ще видим рубриката „Това е всичко, за което имаме време“, в която участник заема „червения стол“ и разказва забавна история. Ако Нортън и гостите му се отегчат, комикът дърпа ръчка, a столът „катапултира“ разказвача.

Площад Славейков.