2:0, 2:3 - това изпита "Лудогорец" в първи си мач от груповата фаза на Лига Европа срещу "Байер" (Леверкузен) в Разград. Всичко вървеше отлично за "зелените" до първия половин час на двубоя, но след това "аспирините" показаха високата класа на Бундеслигата.

Българският шампион започна мечтано. В 8-ата минута Клаудиу Кешеру вкара от свободен удар, при който вратарят на гостите нямаше никакъв шанс, тъй като топката се плъзна от гредата, преди да влети в мрежата. Но дори в тези минути личеше, че на "Лудогорец" няма да му е леко.

"Байер" атакуваше често и с висока динамика, като застрашаваше Ренан дос Сантос. А "орлите" заиграха на контри, които бяха много опасни. При една от тези акции Марселиньо удвои - в 30-ата, след отлична комбинация.

Гостите обаче не се смутиха - продължиха да залагат на стила си с продължително владеене на топката. В 38-ата Кай Хаверц - най-добрият играч на терена, върна своите в мача с прекрасен и изненадващ удар - 1:2.

След почивката германците доминираха и логично стигнаха до пълен обрат. Те натиснаха още по-силно, като същевременно направиха много, за да ограничат контрите на "лудогорци". В 64-ата Исак Телин изравни след акция на Бранд и намеса на Ренан, който изби топката в краката на острието.

В 68-ата отново Хаверц порази вратата на "орлите" за втори път с удар от границата на наказателното поле - 3:2.

"Лудогорец" получи шансове да изравни. Антон Недялков нацели с глава греда, а Клаудиу Кешеру от малък ъгъл не успя да преодолее вратаря Храдецки.

"Байер" има три загуби в първите 3 кръга на Бундеслигата, но притежава трима от най-перспективните футболисти в страната си - Джонатан Та, Юлиан Бранд (имат мачове за националния отбор) и Кай Хаверц. Старши треньор е познато име на "маншафта" от близкото минало - Хайко Херлих.

На "Лудогорец арена" тимът имаше превъзходство в динамика, физика и скорост.

В другия мач от групата "Цюрих" спечели с 1:0 на терена на АЕК (Ларнака). На 4 октомври "Лудогорец" гостува на "Цюрих".