Триумф на германския сериал "Babylon Berlin" на 24-ото издание на наградите за телевизиона и уеб продукция "Златен чадър" и три номинации за българска продукция. Статуетките бяха раздадени на тазгодишния фестивал MediaMixx, който се проведе отново в Солун. 

Германският сериал взе 3 от общо 10-те награди тази година. Продукцията бе отличена сред финалистите в категориите за "Най-добра кинематография", "Най-добър режисьор" и "Най-добър кастинг"

В категорията "Най-добър сценарий" фаворитът бе полският сериал "Raven". В тази категория имаше и българска номинация - за сериала "Откраднат живот", а третият финалист бе отново германският филм.

Статуетката за "Най-добра музика и саундтрак" отиде в Русия - за сериала "Golden Horde", който бе в номинациите още за кинематография. 

"Златен Чадър" за "Най-добър криминален сериал" спечели продукцията "Cacciatore/The hunter" от Италия, която също получи повече номинации - например за режисьор и кастинг. 

Второто българско участие при финалистите бе в категорията "Web продукции" - номинация имаше за уеб сериала "Следвай ме". Той обаче не можа да се пребори с конкуренция от Турция - сериалът фаворит се казва "The deep".

Статуетката "Златен чадър" за "Най-добра развлекателна програма" пък отпътува за Индия - за шоуто "The Remix". Наградата за "Най-добра комедия" остана в Гърция за продукцията "Separated and Happy". Тук бе третото родно участие  - с "Полицаите от края на града". 

Журито за "Златен Чадър" се състоеше от Джони Калимерис, Берта Орозо,  Марко Новакович, Севда Шишманова и Ник Паусли

Сред спонсорите на тазгодишния фестивал бяха "Ърнест енд Янг", "Софарма" и "Нова тв" и Нет Инфо, със съдействието на пристанището в Солун.