Бразилецът Пауло Аутуори скоро няма да е старши треньор на "Лудогорец", официално съобщи клубът. Той ще води "орлите" в мача срещу "Левски" на 20 октомври, след което напуска. Аутуори, който най-вероятно ще поеме колумбийския "Атлетико Насионал", ще бъде заменен от своя асистент Антони Здравков.

Новината за преговори между "Атлетико Насионал" и наставника бе тиражирана вчера в Латинска Америка.

Голямата изненада от Разград обаче е друга - шампионите освобождават спортния директор Методи Томанов.

"Ръководството на ПФК „Лудогорец“ взе решение да удовлетвори молбата на старши треньора Пауло Аутори договорът му с Клуба да бъде прекратен по взаимно съгласие, се казва във вестта за треньорската рокада. - Мотивите на бразилския специалист са лични. Съгласно уговорката Пауло Аутори ще води отбора в мача срещу Левски на 20 октомври, след което ще си замине от България.

Начело на българския шампион ще застане Антони Здравков, досегашен помощник на Аутори и треньор на Младежкия национален отбор. Той ще дебютира като старши треньор в мача с кипърския АЕК Ларнака. Новината за напускането на Аутори беше съобщена днес на футболистите, които се готвят за мача с Левски на тренировъчния комплекс на Клуба."

Информацията за уволнението на Томанов пък гласи следното:

"Дългогодишният спортен директор на ПФК „Лудогорец“ Методи Томанов беше освободен от поста с решение на Управителния съвет на Клуба. Очаква се в близките дни ръководството на ПФК „Лудогорец“ да направи структурни и организационни промени и да обяви кой ще заеме овакантената позиция. Управителният съвет на Клуба благодари на Томанов за всеотдайната работа през годините. Той е с основна заслуга за селекцията в „Лудогорец“ от средата на 2011 година и има съществен принос за успехите на Клуба в българското първенство и на европейската сцена. ПФК „Лудогорец“ желае лични и професионални успехи на Методи Томанов в бъдещите му дейности."

Пауло Аутуори видимо не беше много щастлив в "Лудогорец". Той понякога критикуваше отбора, а също така равнището на българския футбол. Освен това бразилецът, печелил "Копа Либертадорес", рядко се задържа някъде повече от един сезон. А и резултатите му може би не удовлетворяват напълно ръководството на клуба, независимо че наскоро Кирил Домусчиев го засипа с похвали.

Методи Томанов бе най-влиятелният футболен човек в "Лудогорец". Той беше доверен човек на Кирил Домусчиев, пък и всички трансфери минаваха през него. Бившият защитник на ЦСКА почти не е сбъркал с привличането на чуждестранен играч, поради което освобождаването му наистина е изненада.