Селекционерът на норвежките национали Ларс Лагербак и един от основните му футболисти критикуваха поведението на българския отбор в мача от Лигата на нациите на стадион "Васил Левски" миналия месец, спечелен с 1:0 от "лъвовете". И изразиха опасения, че съперникът им може да подходи по същия начин и утре в Осло, когато двата тима ще се противопоставят отново от 21:45.

България има пълен актив от 9 точки, а скандинавците заемат второто място с 6 т. Победа за отбора на Петър Хубчев ще означава спечелване на първото място в групата и участие в елиминационни мачове за излъчване на първенеца на дивизията и спечелване на квота за Евро 2020.

"След като те ни поведоха с 1:0 в София, видяхме нещо съвсем различно от футбола. Българските играчи се хвърляха и лежаха на терена, бавеха времето по всякакъв възможен начин, опитваха се да влияят на съдията. Това поведение е в тяхното ДНК, коментира старши треньорът Ларс Лагербак на пресконференция, цитиран от БТА. - Говорихме с играчите ми за това. Предупредих ги да не се влияят от поведението на съперника, а да се концентрират върху себе си. Казах им, че не трябва да правят нарушения и да получават жълти картони заради нерви."

Бившият нападател на "Литекс" Бьорн Йонсен познава добре българския футбол и изрази подобно мнение:

"Те обичат да падат. Това определено не е норвежкият начин. Искаме да спечелим, като покажем качествата си на терена, а не с бавене и лежане. Но трябва да бъдем много внимателни, защото в срещите си досега България показа много добра ефективност при отбелязването на голове. Но ние сме домакини и смятам, че сме фаворити, още повече с оглед на статистиката на мачовете ни на "Улеваал"."

Петър Хубчев

Националите отлетяха за Осло по-рано днес. От състава поради контузия отпадна Борислав Цонев от "Берое". Времето в норвежката столица е хладно и дъждовно.

На летище София Николай Бодуров определи мача като "финал за нас" и предрече, че ще има "голямо джаскане".

Двубоят ще бъде ръководен от шотландски съдии, начело с Джон Бетън.