Треската за джакпот в САЩ се удвои заради двете най-популярни лотарии там, предлагащи колосален джакпот, предаде Асошиейтед прес.
В лотарията Мега милиони джакпотът за тиража днес възлиза на 1,6 милиарда долара. Това е най-големият лотариен джакпот в света за всички времена. В другата лотария Пауърбол за тиража утре джакпотът е от 620 милиона долара.
Онези, които спечелят, имат правото на избор - да получат колосалните суми наведнъж, като им се удържат данъци, или на вноски в продължение на 30 години. Ако те изберат първата опция, то сумата от Мега милиони ще спадне на 904 милиона долара, а тази от Пауърбол на 354,3 милиона долара.

Шансовете за победа в Мега милиони са едно на 302,5 милиона, а в Пауърбол - едно на 292,2 милиона.
Хората, които се редят на опашки за билети за двете лотарии, разказват, че ако спечелят ще платят студентски заеми, ще платят неизплатени дългове и сметки, ще дарят средства за благотворителност, ще пътуват, ще напуснат работа. Някои казват, че ще отделят средства, за да помогнат на нуждаещи се хора, други, че ще си купят къща на брега на океана, а един купувач дори каза, че ще си купи пивоварна.