Надеждата на Дейвид Бекъм той и бизнеспартньорите му да построят стадион за отбора си "Интер Маями" във втория по големина град на щата Флорида мина важен тест.

Голяма част от жителите на Маями гласуваха с "да" бившият английски национал да получи правото да преговаря за придобиване на земя, която е общинска и заема 73 акра. Сега там има голф игрище (в близост до летището). 60 процента от гласувалите са дали подкрепа за проекта на Дейвид Бекъм.

Сега зад Бекъм и компания трябва да застанат минимум четирима от петимата градски комисионери и ако това стане факт, те ще получат договор за концесия за 99 години.

Комплексът ще включва стадион, мол, хотел и голям паркинг.

"Днес е специален ден и аз искам да благодаря на хората, които ни подкрепиха, обяви Бекъм в изявление пред фенове от специална трибуна. - Изживяваме мечтата си да направим отбор в този чудесен град. Искаме да оставим наследство на нашите деца. Но също така искаме и да побеждаваме. Не съм дошъл тук, само за да създам отбор. За мен е важно да станем шампиони."

Дейвид Бекъм получи разрешение да има свой професионален отбор в САЩ от "Мейджър лийг сокър" в началото на 2018-а. Той чакаше одобрение четири години. Следващата стъпка е изграждане на стадион и база. "Интер Маями" ще дебютира в МЛС през 2020 г.

Твърди се, че комплексът ще погълне минимум 1 милиард долара, но според анализатори тази стойност е занижена.

Дотогава арената - ако планът с голф игрището се реализира, няма да е готова и тимът ще играе на някои от другите стадиони в Маями. Бекъм вече няколко пъти се похвали, че десетки големи футболисти от цял свят му звънели, за да си предлагат услугите.