Освен официален претендент за световната титла по бокс в тежка категория, Кубрат Пулев вече е и висшист. Днес Кобрата получи дипломата си за завършена бакалавърска степен на Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) заедно с още около 300 бакалаври и магистри, дипломирали се през юни.

Кобрата придоби образователно-квалификационна степен към Треньорския факултет на НСА и взе свидетелството си лично от ректора - проф. Пенчо Гешев. С други думи той вече може официално да практикува като треньор по бокс.

Появата на Пулев на церемонията в комплекса на НСА в кв. "Дървеница" довнесе още по-празнично настроение сред преподавателите, студентите и останалите присъстващи. Кубрат бе в центъра на вниманието, не отказа автографи и снимки, имаше специална среща с академичното ръководство на спортната академия.

По традиция ректорът връчи дипломите и на отличниците от трите факултета.

"Дипломирах се. Отне ми време, но го направих. Щастлив съм, защото вярвам в силата на българското образование. Вярвам и че ние - спортистите, трябва да служим за пример. Големият спорт трябва да върви ръка за ръка със знанието", заяви Кубрат Пулев.