Протести имаше и в понеделник вечер в различни градове на страната. Гневът ескалира заради скока на цените на горивата, но към тази тема се прибавиха и продължават да се прибавят и други причини за недоволство - корупцията, размeра на данъците, скока на "Гражданската отговорност", проблемите на хората с увреждания и даже промените в закона за вероизповеданията.

Сблъсък имаше на протеста във Варна, съобщава бТВ. Симпатизанти на партия „Възраждане” са били нападнати от мъже с качулки. До тежък инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на полицията.

Сблъсък между протестиращи възникна на шествието срещу високите цени на горивата във Варна, предаде радио "Фокус" - Варна. Младежи си нанесоха удари пред Община Варна, според информация на медията. Сблъсъкът не попречи на над 300 души да продължат протеста към Катедралата на града и да блокират движението за Аспаруховия мост. 

Варна

В Перник недоволните блокираха кръговото кръстовище на Драгичево, което води към АМ „Люлин” и  АМ „Струма”. Там се стигна до напрежение, след като служителите на реда са се опитали да не позволят на протестиращите да блокират магистралата в час пик. Имаше засилено полицейско присъствие.

Перник

В София не особено многобройното шествие започна от Министерския съвет, стигна до централата на НФСБ и се върна обратно. Tе настояха отново за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестът на Национално движение „Възраждане” под прозорците на властта беше от 16.30 часа. Час по-късно пред сградата на Министерския съвет започна и 22-рия пореден протест на майките на деца с увреждания. Двете шествия се сляха. Полицейското присъствие в центъра на София беше засилено. Нямаше ескалация на напрежението.

София

В Стара Загора и Добрич също имаше протестиращи.  

Десетки старозагорци излязоха на улицата и тази вечер срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. С автопоход по улиците на града под надслов „Държавата - това сме ние!” те поискаха оставката на правителството, съобщава Нова тв.

Протестиращи граждани с искане за оставка на управляващите се събраха и в Добрич.
 
С лозунга "Системата ни убива. Времето ви изтече! Оставка!" недоволните развяха национални знамена на централния площад "Свобода".
 
„Аз обичам България, но системата ме изхвърля“, каза Мими Велева, която призна, че на 37 години страда от тежко заболяване. „След три дни ставам емигрант, напускам страната, макар да искам да съм тук, да живея в Добрич. Вече имам билет, заминавам за Германия, без да знам дума немски, но ще го науча“, каза жената, цитирана от БТА.