Музиката на Принс ще е вдъхновение за нов филм в стила на лентата "Мама мия", съобщи британският в. "Гардиън". Според списание Variety компанията Universal Pictures вече се е сдобила с правата върху много от хитовете на певеца, които ще са в основата на новия мюзикъл за голям екран.

Наследниците на Принс, който си отиде от този свят в началото на 2016 г. на 57 години, преговаряха дълго с различни студиа за реализация на мегапродукцията. Разговорите започнаха със срещи с писатели и продуценти, за да се уточни каква ще е посоката на проекта. Според източници на Variety наследниците на музиканта искали акцентът да не е върху изключителния хит от 1984 г. Purple Rain, а и едноименният филм, в който играе самият Принс, е биографичен. Идеята е сега акцентът да е по-оригинален.

Новината за мюзикъл за Принс идва само няколко месеца след като вторият филм "Мама мия" направи 400 млн. долара от продажби и прожекции в целия свят, вървейки по стъпките на оригинала - спечелил 615 млн. долара.

2018 г. се оказа много силна за жанра "мюзикъл" и екранизация на животите на легендарни музиканти. Лентата A Star is Born на Брадли Купър, посветена на Джаксън Мейн, спечели над 350 млн. долара за годината. Още по-внушителни са резултатите и коментарите за Bohemian Rhapsody. Филмът за покойния Фреди Меркюри и "Куийн", който се появи на екран едва преди няколко седмици, вече е най-успешният музикален биографичен филм за всички времена, като до момента е спечелил 534 млн. долара.

И това не са всички новини от света на музиката и киното. През 2019 г. се очаква на голям екран биографичната драма за Елтън Джон Rocketman. Предстои да излезе и екранизирана версия на "Котките", в която ще участват Тейлър Суифт, Идрис Елба, Ян Маккелън, Джуди Денч, Джеймс Кордън и Джейсън Деруло.

Принс е продал над 100 милиона албума. Той е носител на няколко награди "Грами", както и на "Оскар" за оригинална музика - за биографичния филм Purple Rain. По-рано през годината стана ясно, че ще се заснема и документална поредица, посветена на Принс, за Netflix.