"Лудогорец" приключи с Лига Европа след 1:1 като домакин на "Цюрих". Това бе заключителният мач на "орлите", които този път остават извън елиминациите.

Одей откри резултата в 22-ата минута с глава след центриране от свободен удар. В самия край на първото полувреме Якуб Шверчок се възползва от грешка на защитник и с техничен удар изравни.

Българският тим бе по-добрият, създаде много повече ситуации за гол, но отново не успя да спечели. И приключва на четвърто място с 4 точки от шест мача и голова разлика 5:7. За първи път "орлите" не излизат от група в Лига Европа. Това е най-слабото им представяне в турнира - без победа.

И тази вечер - пред много малко публика на стадиона в Разград, "Лудогорец" не успя да си вкара положенията. Малшанс и неумение пред вратата отново попречиха на "зелените".

В 13-ата минута Шверчок пропусна да открие от добра позиция, добавката на Марселиньо също не беше успешна. В 28-ата полякът изтърва още веднъж очи в очи със стража на швейцарския състав. Три минути по-късно Натанаел уцели напречната греда от свободен удар. 

След почивката близо до попадение бяха Вандерсон, Светослав Дяков, Сисиньо, Клаудиу Кешеру... Играеше се предимно пред вратата на гостите, които не застрашиха Хорхе Броун. Възможностите за българския отбор не бяха толкова чисти, но гол можеше да падне.

В другия мач "Байер" (Леверкузен) разби с 5:1 АЕК (Ларнака) и печели гр. А. Германският тим и "Цюрих" продължават напред. Кипърците са трети с една точка повече от "Лудогорец".

Крайно класиране: 1. "Байер" - 16:9, 13 т., 2. "Цюрих" - 7:6, 10 т., 3. АЕК - 6:12, 5 т., 4. "Лудогорец" - 5:7, 4 т.