Британската актриса Кийра Найтли стана носител на Ордена на Британската империя, който й бе връчен за нейната благотворителна и театрална дейност, предаде ТАСС.
Агенцията цитира пост на звездата в Туитър, където Найтли публикува видеокадри, на които се вижда как държи високото отличие.

Орденът беше връчен на актрисата в Бъкингамския дворец от британския престолонаследник принц Чарлз. Кийра Найтли пристигна на тържествентата церемония облечена в тоалет в цвят лимон и с елегантна шапка от модна къща "Шанел".

Свидетели на връчването на ордена станаха семейството на Кийра, нейният баща Уил Найтли, нейната майка Шърман Макдоналд и нейният съпруг, известният британски музикант Джеймс Райтън. Именно той направи протоколен гаф, като се появи в Бъкингамския дворец без вратовръзка.

Актрисата е родена през 1985 г. в Тедингтън, Мидълсекс, Англия. Тя прави своя актьорски дебют още като дете, като на 7-годишна възраст участва в телевизионната продукция от 1993 г. „Royal Celebration“. Кийра става международно известна през 2003 г. след главните си роли във филмите „Ритай като Бекъм“ и „Карибски пирати: Проклятието на черната перла“. С няколкото си последвали главни роли в холивудски продукции Кийра Найтли се превръща в една от най-популярните актриси през тези години. През 2005 г. е номинирана за Оскар за най-добра актриса за ролята си във филма „Гордост и предразсъдъци“.