Уелският национал Аарън Рамзи вече напрактика е футболист на "Ювентус", ако се вярва на популярния италиански футболен журналист Фабрицио Романо. Договорът на халфа с "Арсенал" изтича на 30 юни, поради което той вече е свободен да обвърже бъдещето си с друг клуб.

Така Рамзи ще отиде в Торино без трансферна сума. Романо твърди, че той ще сключи 5-годишен контракт с "Ювентус" и ще печели по 140 000 паунда седмично.

Още миналата есен стана ясно, че "Арсенал" не иска да поднови договора на 28-годишния играч. Той също не е много доволен от статута си "Емиратс" - не е твърд титуляр. Рамзи се присъедини към "топчиите" преди 10 лета, когато беше считан за един от най-големите таланти на британския футбол. Тогава тийнейджърът предпочете офертата на Арсен Венгер пред тези на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм".

Така и обаче не успя да стане лидер, има трудности с постоянството. Което не му попречи да е една от звездите на Европейското във Франция, когато Уелс стигна до полуфинал в дебютното си участие.

"Аарън Рамзи идва през юни, договорът му е готов, написа Романо. - Скоро неговият агент ще дойде в Италия, за да се срещне с директора на "Ювентус" Паратики и да подпишат за следващия сезон. Това е положението."

Въпросният Фабио Паратики наскоро направи следното изявление на въпрос за Рамзи:

"Той е страхотен играч. Играе на най-високо ниво от години. Договорът му изтича и ние следим ситуацията за евентуално развитие. Така че, да, наблюдаваме го. Дали ще го привлечем през лятото? Ще видим. В момента той е футболист на "Арсенал", а нашият клуб със сигурност не е единственият, който има интерес към него."

Британските футболисти рядко правят добри кариери извън Острова, но "Ювентус" има история с играчи, някои от които оставиха диря: Уилям Джордан (1948-1949 г.), Джон Чарлз (уелсец, 1957-1962 г.), Лиъм Брейди (1980-1982 г.), Йън Ръш (уелсец, 1986-1988 г.) и Дейвид Плат (1992-1993 г.).