"Челси" обяви привличането на германския национал Тимо Вернер от "РБ Лайпциг". 24-годишният нападател е преминал медицински преглед и вече няма пречка да се присъедини към "сините" от юли, когато настоящият сезон ще е приключил.

Трансферната сума е 60 милиона евро - на толкова възлиза откупната клауза в договора на нападателя с "РБ Лайпциг". "Челси" се съгласи да я плати, така през месец май, когато двата клуба се споразумяха, всичко зависеше от волята на 24-годишния футболист.

Твърдеше се, че той допоследно се е надявал да заиграе в "Ливърпул" при Юрген Клоп, но бъдещият шампион на Англия се отказа от големи трансфери заради последиците от пандемията. А "Челси" е ухажвал Вернер още от зимата, треньорът Франк Лампард два пъти се е срещнал с футболиста.

Играчът има 32 гола за тима от бившата ГДР във всички турнири този сезон. Той бе привлечен в Лайпциг от "Щутгарт" като една от големите надежди на германския футбол през 2016 г.

Вернер благодари на отбора си и неговите фенове и казва, че е щастлив да премине в "Челси" в официално изявление. Той е приветстван от директорката на лондонския клуб Марина Грановская.

Тимо Вернер е вторият трансфер на "сините" от февруари насам, когато за 40 милиона беше спазарен Хаким Зиех от "Аякс".

Според британската преса наред са Кай Хаверц от "Байер" (Леверкузен) и Бен Чиуел от "Лестър". Двамата ще струват може би повече и от Вернер. Което показва, че икономическата криза заради коронавируса не засяга собственика на клуба Роман Абрамович.

В началото на месеца "Пари Сен Жермен" откупи аржентинеца Мауро Икарди от "Интер", отново срещу 60 милиона евро. Това са първите две големи сделки в ерата на COVID-19.