ЦСКА-София има леко предимство за утрешното дерби от 16:15 часа - от показаното в последните два мача. Въпреки това временният треньор на "Левски" Георги Тодоров вярва, че с по-голямо желание, а и добра игра отборът му може да спечели.

Тодоров даде пресконференция преди двубоя, след което изведе тима си на закрита тренировка. Той заяви, че единствено сигурно е отсътвието на контузения Деян Лозев, за други футболисти с травми ще се решава в последния момент. 

Но както заяви и колегата му в червено Милош Крушчич по-рано днес, никой няма да бъде пазен за реванша за Купата в средата на идната седмица.

"Утрешният мач е важен за престиж, а положителен резултат ще ни даде още по-голямо самочувствие за следващия, рече Тодоров. - Това са особени мачове. Още не мога да налучкам кой в какво състояние е в "Левски", което е лошо, но тези двубои се играят с характер и независимо от състоянието на двата отбора, резултатът е непредсказуем. В много мачове отборът в по-добра форма е губил. Искам, разбира се, да играем и добър футбол. Може да спечелим и ако не го направим, но това ще е плод на случайност."

Опитният специалист, който работи в детско-юношеската школа на "Герена" и замени до края на сезона Петър Хубчев, се надява проблемите в клуба да не окажат негативен ефект, а напротив - мобилизиращ. Той е сигурен, че това ще се случи с българите, които знаят какво е мачът ЦСКА - "Левски", но не и с чужденците. За тях идеалите са различни, по думите на треньора.

Тодоров два пъти изтъкна, че би искал да вижда футболистите да идват на тренировка с по-голямо желание и "живец", отколкото го правят сега, но това още не е факт.

"От това, което гледах - последните два мача на ЦСКА, а и като психология, мисля, че имат леко предимство", рече Георги Тодоров.

"Мачът се печели в средата на терена. Там трябва да го спечелим с по-агресивна игра и владеене на топката", добави той.

Тодоров се спря на бързите нападатели на "червените" - заради тях "Левски" трябва да вземе мерки. Според него ранният час е по-добър за "сините" от тази гледна точка. В мачовете досега ЦСКА-София винаги е излизал късно вечерта, докато срещата на "сините" с "Арда" е била по това време и топлото време се е отразило.

"Те имат добър централен нападател, независимо че ходи по Слънчев бряг, той е добър. Имат и бързи крила. Опасни са. А имат и добри резерви в нападение", каза Георги Тодоров, визирайки Али Соу за снимките от парти с негово участие в морския курорт, появили се в медиите.

"Това е най-добрият мач в нашето първенство за този, който знае какво е "Левски" и ЦСКА. Желанието ще е пътят към успеха", завърши бившият таран.

Той отказа да отговори на въпроса защо в последните години мачовете между двата отбора са с ниско качество и лишени от зрелище. Няма да е красив отговорът, изрече финално Георги Тодоров.