"Лудогорец" е шампион на България за девети пореден път  - това е изравнен рекорд на ЦДНА от 50-те и 60-те години. "Орлите" си осигуриха титлата четири кръга преди края на сезона с днешната победа с 2:1 срещу "Берое" в Разград.

Тимът се нуждаеше от точка след резултатите от първия рунд на втората фаза в efbet Лига вчера - равенството между ЦСКА-София и "Левски" (3:3) и загубата на "Локомотив" (Пловдив) от "Славия" с 0:1. Те имат 14 точки аванс пред втория - ЦСКА-София.

Треньорът Павел Върба прибави и титла на България във визитката си.

Фал даде преднина на беройци в 28-ата минута. Домакините стигнаха до обрат само за около 120 секунди след почивката - разписаха се Каули Оливейра и Мавис Чибота след точно час игра. Така за "Лудогорец" оставащите четири двубоя са като контроли преди следващия сезон и евротурнирите.

Собствениците на клуба братя Домусчиеви отвориха шампанско още в ложата на стадиона, след като проследиха на живо шампионската победа.

"Берое" изигра добро първо полувреме, в което беше равностоен на лидера. Тимът на Димитър Димитров-Херо, бивш наставник на "Лудогорец", лимитира опасностите пред  вратата си и се възползва от една от ситуациите пред Владислав Стоянов.

През второто полувреме домакините се приближиха до стила си на игра, а старозагорци отпаднаха физически, пък и бяха притиснати. В 58-ата топката срещна гредата след удар на Марселиньо и намеса на Душан Перниш. Последва опит за добавка на Клаудиу Кешеру - гол не падна по чудо.

Това се случи малко по-късно с поредния хубав удар на Каули. Почти от центъра с индивидуална акция Чибота се разходи из защитата на гостите - 2:1.

До края "Берое" опита да отвърне, но само толкова, а гол на Кешеру не беше зачетен заради засада.