Филм, направен от двама души за една седмица и заснет в платформата за конферентни разговори Zoom, стана най-гледаният в Америка благодарение на абсурден шанс по време на коронавирусната пандемия, пише „Индипендънт“.

Кристиан Нилсън, режисьор, видео репортер и продуцент от Ню Йорк, си партнира с влогъра Ерик Табак. Идеята на двамата да отбележат рекорд, който в други обстоятелства би бил трудно постижим, хрумва на Нилсън, след като американските кина затварят врати.

„Шегувахме се, че всеки филм, който влезе в киносалоните сега, незабавно ще оглави боксофиса – пише Нилсън във фейсбук. – Осъзнахме, че тази уникална ситуация представлява вратичка и ни хрумна план.“

Двамата се захващат със сценария на късометражния хорър филм Unsubscribe, чиито снимки траят седмица. Междувременно кината в Ню Йорк все още нямат разрешение да работят, но не пречи двама души да ги наемат. Тъкмо това правят Нилсън и Табак. Наемат кино в „Уестхемптън бийч“ и пускат филма си на екран, а публиката са те самите.

Продукцията им е дълга 30 минути и двамата преценяват, че два часа и половина ще им бъдат достатъчни, за да се наредят на първо място в американския боксофис. Завъртат на екран Unsubscribe пет пъти.

Ако продаваме всеки билет за 12 долара и има 425 места в киното, това са 25 500 долара. Ако никой друг филм не направи толкова в този конкретен ден, ние се превръщаме в най-гледания филм в Америка“, обяснява Нилсън във видео в ютюб.

Прожекциите са били ограничени до 5, защото толкова могат да си позволят да купят двамата – за да е „легитимно“ постижението им, трябва да има продадени билети. Видео „зад кулисите“, заснето от Табак, показва младежите в костюми и сами в залата, наслаждаващи се на филма си и похапвайки пуканки.

Статистиката на Box Office Mojo затвърждава успеха им – на 10 юни специализираният сайт публикува статистиката с информация, че Unsubscribe е най-гледаният филм в САЩ с приходи от 25 488 долара.

„Миналата година по това време най-гледаният филм бе „Сами вкъщи 2“. Тази година е хорър филм с бюджет от $0, направен в Zoom“, коментира Нилсън.

"Площад Славейков"