"Локомотив" (Пловдив) ще защитава Купата на България на финала на турнира след 0:0 като гост срещу "Левски" на "Герена" и 2:0 общ резултат в първия полуфинал. "Смърфовете" чакат ЦСКА-София или градския си съперник "Ботев", които играят в сряда, отново от 20:30 часа. Финалът е на 1 юли.

"Левски" за пореден сезон - 11-и, остава без отличие. Под проливния дъжд тази вечер "сините" създадоха положения, особено след почивката, когато вратарят Мартин Луков спаси тима си. Гол на Янис Каргас в добавеното време не беше зачетен заради нарушение в атака при центриране от корнер.

Това бе последен мач в кариерата на капитана на "Левски" Живко Миланов. Това съобщи клубът вчера. Защитникът бе изпратен от ръководството на "сините" със специална фланелка, почетен медал и букет цветя, а публиката го аплодира топло.

Скандиранията "Живко Миланов" продължиха дълго след последния сигнал на съдията Никола Попов, а ветеранът се разплака.

Георги Тодоров направи няколко промени в сравнение с мача с ЦСКА-София, докато Бруно Акрапович заложи на познат състав.

Първата добра ситуация в мача пропусна Станислав Иванов от "Левски" - в 23-тата минута. Малко преди това той асистира добре на Стайн Спиерингс, но той не се възползва - Луков го изпревари. В 43-тата Бирсент Карагерен беше близо да реши може би всичко, а отлична изява имаше Георги Георгиев.

По-интересно след почивката стана след 60-ата минута, когато "Левски" натисна, подпомогнат от свежи резерви. В средата на втората част домакините изтърваха три поредни положения - чрез Паулиньо (с глава), Станислав Иванов и Мартин Райнов. Стражът Луков не позволи да падне гол.

В атака "Локомотив" организира няколко контри, но не се възплозва при две от тях - когато стигна до вратата на своя съперник.

Финалният щурм на "Левски" донесе центрирания, разбърквания, опасен удар с глава на Найджъл Робърта (и намеса на Луков), както и спорното решение с незачетения гол на Каргас.

"Локомотив" е на финал напълно заслужено. През миналата година тимът на Акрапович победи "Ботев" (Пловдив) с 1:0 на стадион "Васил Левски" и грабна трофея.