Капитанът на "Левски" Живко Миланов е диагностициран със заболяване на белия дроб и това е причината за решението му да прекрати кариерата си изненадващо за феновете. Слава Богу - образуванието в органа е доброкачествено и бившият защитник е бил уверен от лекарите, че ще се справи, но трябва да спре с професионалния футбол.

Това заяви самият Миланов пред журналисти след последния си мач - 0:0 срещу "Локомотив" (Пловдив) за Купата на България снощи на "Герена".

Два дни по-рано за изненада на мнозина сайтът на "Левски" информира, че той няма да играе повече - във вторник вечерта ще изведе "сините" за последен път.

Беше изпратен подобаващо - и от клуба, и от феновете, които дълго скандираха името му, а той не скри сълзите си.

Малко по-късно Миланов разкри причината - преди 3-4 месеца е станало ясно, че има заболяване. Оттогава той и клубът са криели. Избрал е мач със състезателен характер като последен, а не приятелски.

Не пожела да влиза в детайли за болестта, но обясни, че е "най-лекото, с което може да се отърве". Така са му казали лекари.

Синовете му тренират в "Левски", а той вижда и бъдещето си във футбола, само че вече извън терена. Благодари на семейството си, на феновете и клуба.

Като свой наследник Миланов вижда Ивайло Найденов, а посочи, че шанс заслужават и други млади футболисти на "сините". Не е и мечтал за такова изпращане, апелира към феновете да продължат да подкрепят отбора и вярва, че "Левски" ще се измъкне от трудната ситуация.