Дядото и бабата искат да вземат малкия Димитър, който бе намерен в контейнер в Казанлък на 21 октомври. Това казаха родителите на 17-годишния баща Христо, който е в 11-и клас. Екип на БТВ се срещна с участниците в драмата, която разбуни целия град, медиите и социалните мрежи.

Докато приятелката му, която е на 15 г., раждала, майка й била в съседната стая. "Стискаше се да не вика и майка й нищо не разбра", каза младият баща. Той й акуширал лично, водейки се по инструкции, които гледал в интернет. Пъпната връв не била отразяна, а просто я оставили да изсъхне.

"Явно просто си е стягала корема - виждахме я преди дни, но не й личеше", казаха родителите на Христо по повод "снахата" и добавиха, че могат да простят всичко.

Както е известно, бебенцето бе намерено от клошар, а полицията бързо установи непълнолетните родители. След като малкият се появил на бял свят, Христо само му вързал червен конец на ръката, увил го в пуловер и го пъхнал в чанта. После го отнесъл в жилищен блок и просто го оставил на стълбите, стана ясно от признанията на тийнейджъра пред БТВ. След това обаче съсед съзрял сака, помислил, че  е бомба и така Димитър неволно се озовал в контейнера.

Момченцето тежи 3.800 кг и е в отлично здраве. В момента то е в приемно семейство.