Деветдесетарските носталгици със сигурност още се радват на формата - акустични концерти, измислен с огромен успех към края на миналия век. Може би затова MTV Unplugged на по-лошия от братята в "Оейзис" - Лиъм Галахър, директно се отправи към #1 в Британската официална класация за албуми. Така той се превърна в първия албум в сериите, който оглавява класациите след Nirvana през 1994 г., както и в първия албум на живо, който постига това след Symphonica на George Michael през 2014.

С 21 000 продажби през първата седмица, от които 10 000 на плоча, MTV Unplugged е най-продаваното издание на плоча за годината към момента, отбелязва zrockradio.bg/

Всички три соло албума на Лиъм вече дебютираха на върха на класациите – MTV Unplugged следва As You Were (2017) и Why Me? Why Not. (2019). Между успеха му като соло артист и с "Оейзис" вокалът на легендарната банда прекара общо шест месеца на №1 в единадесет оглавяващи класациите албуми.

Галахър коментира:

“Никой не ми каза, че ще има дни като тези, наистина странни. Три номер едно албума за три години - не е зле за неопитна маймуна от парка. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи.”

Записан в Hull City Hall миналото лято, наелектризиращата атмосфера на сета е очевидна от самото начало с феноменалната реакция, когато Лиъм се качва на сцената с "Wall of Glass". Материали от соло кариерата на Лиъм като любимият му „Once“ и веселият „Now That I’ve Found You“ резонират в акустичния формат, с блестящите му вокали, успоредно с трио от беквокалисти и струнни аранжименти, изпълнени от 24-членния Urban Soul Orchestra.

„Разсъблечен“ от силата на студийния си запис, „Gone“ се откроява, като разкрива новооткрита експлозивна динамика и емоционална кинематографична атмосфера.

Оригиналният втори китарист на "Оейзис" Боунхед се появява в изпълненията на "Some Might Say", "Stand By Me", "Cast No Shadow" и първото някога вокално изпълнение на живо от Лиъм на бонус трака на "Definitely Maybe" - "Sad Song". Шоуто приключва с възторжено одобрение от тълпата на версия на класическата "Champagne Supernova".

Лиъм отпразнува старта на MTV Unplugged, присъединявайки се към Боунхед и домакина Тим Бърджис за плейбек в сериите на Тим в Туитър "Listening Parties". Той ще изнесе и безплатен концерт за медиците от Националната здравна служба на Великобритания (една от най-силно засегнатите от коронавируса страни в света - бел. ред.) в The O2 на 20 октомври.

6 песни от по-стария вариант, пуснати през миналото лято, могат да бъдат видени тук: