Нови записи с глас, който много прилича на този на премиера Бойко Борисов, са разпратени на медии в събота в късния следобед. Двата аудиофайла са получени и от сайта "Биволъ", откъдето са анализирали метаданните. IP-адресът на подателя е в Гърция, показа анализ на съобщенията. Както при първия запис, автентичността не е ясна. Премиерът и съпартийците му го обявиха за "менте". До момента няма и коментар по темата с новите файлове, появили се снощи,  от министър-председателя, Министерския съвет или някое от споменатите лица.

В единия запис гласът, за който се твърди, че е на Борисов, изглежда разговаря с бизнесмена Валентин Златев, тъй като се обръща към събеседника с "Валентин Василиевич" - каквото е бащиното име на Златев.. В другия запис гласът обяснява на приближен как да бъде представен като мъдър държавник пред медиите, а президентът Румен Радев трябва да бъде направен "смешен".

В първото аудио предполагаемо Борисов и Златев си уговарят среща. Борисовият глас иска да знае дали събеседникът му наистина подкрепя "Корнела и Радев" (Корнелия Нинова и Румен Радев - по всяка вероятност - б.р.), както "навсякъде приказват". В записа гласът първо разказва как се облича, за да пътува за Брюксел, където ще "вечеря с Урсула у тях" и ще "закусва с Шарл Мишел". 

"Еми… квото дал живота, ама с тия двамата Корнела и Радев… са големи сладури. И понеже навсякъде приказват, че ти си им основния гръб...  Друго говорят, Валентин Василиевич, ама ако искаш утре вечер, ако си тука, мини да ме видиш", се чува. 

Във втория аудиофайл гласът дава указания, явно на свой приближен или подчинен: "да му се подиграваме, да изглежда смешен". От контекста може да се предполага, че този, който трябва да изглежда смешен, е президентът Румен Радев. Не е изключено от другата страна на слушалката да е например икономическият министър Емил Караниколов. Това предположение произтича от факта, че в записа се коментират конкретни събития, случили се на 5 февруари тази година. Тогава в София има българо-японски бизнес форум, на който отива и министърът на икономиката, като организатор е държавният глава. Ден по-рано Радев е оттеглил политическото си доверие от правителството "Борисов 3":

"…Ма требаше да те запишат камерите… Ми, що не отидеш в парламента? Там тръгнаха ли си? Я виж Севда! Ако требва, ги свикай, нещо да им кажеш за тоя бизнес форум и ти го изговори, че, нали, само вдига пушилка, както вчера си казал, нали, неподкрепата трае, колко, няма и двайсет часа… И то, от тебе трябваше да прозвучи, че въпреки вчерашния му тон и глупости, аз отново съм бил държавнически и съм те пратил, за да не се усети в инвеститорите, в японския бизнес, в хората, каквото и да било. Отново съм бил по-мъдрият! Ма, ти трябва да го изговориш това! Както вчера му чукна!", се чува на записа.

Следва реплика, че последните указания трябва да се чуят във вечерните новини.

Изглежда, че и двата записа, чиято автентичност не е потвърдена, са от един и същи ден, защото и във втория се споменава вечерята. Официална информация за срещи на премиера с председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел от началото на февруари тази година има. На 5 февруари - деня на бизнес форума, Караниколов е събеседник в предаването "Лице в лице" на бТВ.

Според анализа на метаданните в "Биволъ" двата записа са (пре)записвани поне два пъти на iPhone с програмата VoiceMemos. Една от датите е 5 февруари 2020 г. в 10:05 сутринта. Друга дата в двата записа показва 13 юни 2020 г. Подателят на записите ги е пратил през анонимизиращата услуга Guerillamail.