"Манчестър Сити" - "Арсенал" и "Челси" - "Манчестър Юнайтед" са полуфиналите в турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия. Мачовете са в уикенда на 18-и и 19 юли, а финалът е на 1 юли - и трите на "Уембли".

Днес се изиграха три от четвъртфиналите. 

С драматичен край "Арсенал" измъкна 2:1 на терена на "Шефилд Юнайтед". Пепе вкара от дузпа в 25-ата минута, а в 87-ата Дейвид Макголдрик изравни. Не се стигна обаче до продължения, тъй като Дани Себайос се разписа в добавеното време.

Продължава лошата серия на тима от Шефилд след подновяването на сезона, а в следващата фаза "топчиите" ще излязат срещу носителя на трофея.

В може би най-интересния четвъртфинал откъм имена на съперниците, "Челси" записа втори пореден престижен успех - 1:0 над "Лестър". Тук се противопоставиха третия и четвъртия във Висшата лига, но за Купата.

"Сините" (този път в бяло) играха по-добре и си тръгнаха победно, благодарение на гола на Рос Баркли в 63-тата.

В последната среща от днешната програма "Манчестър Сити" не се затрудни много при визитата на "Нюкасъл" - 2:0. Кевин де Бройне откри от дузпа в 37-ата минута, а 68-ата Рахим Стърлинг удвои.

Вчера "Манчестър Юнайтед" трябваше да мине през продължения, за да се справи с "Норич" - 2:1. Одион Игало изведе напред "червените даволи" в 51-ата. В 75-ата Тод Кантуел наказа отпускането на гостите с хубав удар.

Малко преди края на редовното време "канарчетата" останаха с човек по-малко заради червен картон на Тимо Клозе, който задържа откъсващия се Игало. Героични намеси имаше вратарят Тим Крул, но нямаше какво да направи срещу Хари Магуайър в 118-ата имн.