"Реал" (Мадрид) вече е едноличен лидер в испанското първенство след победа с 1:0 като гост на "Еспаньол" в мач от 32-ия кръг. Шест рунда преди края "белите" дръпнаха с две точки аванс пред "Барселона", а имат и предимство в преките двубои.

Два дни по-рано Барса направи 2:2 на терена на "Селта" и вече трябва да разчита на повече от една грешка на големия си съперник, а има и по-трудна програма.

Каземиро отбеляза единствения гол в 45-ата минута след магическо отиграване с пета на Карим Бензема, който отново бе козът на "Реал", макар и този път като асистент.

"Еспаньол" създаде главоболия на лидера. Вратарят Тибо Куртоа направи пет спасявания, а най-близо до гола беше Ву Лей. Вторият отбор на Барселона почти сигурно ще изпадне, тъй като изостава на 10 точки от "Селта" - първият тим над чертата в класирането.

В събота треньорът на "Еспаньол" Алберто Фернандес беше уволнен - третият за този сезон. Наследи го спортният директор Франсиско Руфете.

А "Реал" е на шест победи (или пет победи и една равенство) от титлата на Испания - при условие, че Барса спечели всичко до края. "Лос бланкос" имат само една титла от 2012 г. насам.

Във вторник "Барселона" приема "Атлетико" (Мадрид), а "Реал" играе с "Хетафе" в четвъртък.