"Барселона" и "Ювентус" осъществиха сделка, за която се говори от седмици. Торинският гранд плаща на каталунците 72 милиона евро (плюс 10 млн. при определени условия) за 23-годишния бразилски халф Артур.

От Юве в Барса преминава Миралем Пянич (30 г.) срещу 60 млн. (плюс 5 евентуално) - босненският полузащитник, който играе на аналогична позиция.

 

Miralem Pjanić #PjanicCuler Welcome! ¡Bienvenido! Benvingut! Full story: http://barca.link/eubp30qUCGS

Публикувахте от FC Barcelona в Понеделник, 29 юни 2020 г.

 

И двамата ще доиграят сезона в настоящите си клубове. Артур е в Торино, където премина медицински преглед и позира с емблемата на "Старата госпожа". Каталунците се съгласиха тестовете на Пянич също да преминат в града на ФИАТ в присъствието на представители на клуба.

 

OFFICIAL | Juventus agree deal with FC Barcelona to sign Arthur Melo and for the sale of Miralem Pjanić. http://juve.it/TyRs50AkS29

Публикувахте от Juventus в Понеделник, 29 юни 2020 г.

 

Когато всичко беше готово, размяната бе потвърдено официално. Засега не се обявяват сроковете на контрактите.

А тази сделка е поредното потвърждение, че това лято, независимо от коронавируса и тежката икономическа криза, засегнала и футбола, ще станем свидетели на големи трансфери. Независимо от увещанията доскоро в обратното. 

"Пари Сен Жермен" откупи Мауро Икарди за 60 милиона евро от "Интер", а за същите пари "Челси" привлече Тимо Вернер от "РБ Лайпциг". А трансферният период дори още не е започнал официално.