Елитният "Дунав" (Русе) спира тренировки от днес и е пред разпадане. Тимът води битка за оцеляване в Първа лига и почти сигурно няма да избегне бараж с отбор от Втора, но може и да не дочака развръзката в първенството.

Футболистите и треньорите имат да получават заплати и този път са решени на крайни действия. Това пролича от думите на старши треньора Людмил Киров след снощния мач срещу "Ботев" (Враца) в Русе, завършил победно за гостите - 3:1. Той говори пред "Диема Спорт".

Финансовите проблеми в клуба започнаха далеч преди пандемията - още в началото на сезона, когато благодетелят д-р Симеон Симеонов обяви, че повече не може да издържа "Дунав". Наскоро община Русе подпомогна "драконите" с 90 000 лв. Пандемията и кризата пречат да се намеси с по-голяма сума.

Според Людмил Киров футболистите са обезверени, тъй като вече десет месеца са лъгани, но въпреки това продължават да играят. Спрени са им мобилните телефони и се е наложило да напуснат квартирите си, тъй като не са плащани наемите. Не е спазено обещанието част от задълженията да бъдат погасени през миналата седмица.

Треньорът не може да си обясни защо толкова дълго продължава прехвърлянето на собствеността на клуба. Киров не изключва възможността "Дунав" да не излезе в следващите си мачове.