#БЕТОНОФРЕНИЯ. 

Така екологът и администратор на фейсбук групата "Да не допуснем село Синеморец да се превърне в Слънчев бряг" Борислав Борисов е озаглавил създадения от него албум от сателитни снимки, показващи някои от емблематичните места по българското Черноморие преди и сега. Борисов е използвал сателитни изображения от Google Earth, за да онагледи как в период от 15-17 години зелените терени се превръщат в застроени терени. Използвани са първите налични сателитни снимки на съответните места - от 2003 г. и 2004 г. и са сравнени с 2017 г. или 2019 г.

"Създавам албума, за да видят всички черно на бяло до какво водят престъпленията срещу природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства - всички те участват в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съучастник в това унищожение!!!

Синеморец, Резово, Крапец и всички останали небетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на "Зона А", чрез коренни промени в ЗУЧК - никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!!", пише Борисов.

Ето и някои от изображенията. Открий десетте разлики:

Иракли

Камчия

Св. Влас

Златни пясъци

Св. Марина

Обзор

Златна рибка

Робинзон

Арапя

Целия албум - виж ТУК