ЦСКА-София и "Локомотив" (Пловдив) играят тази вечер от 19:15 часа финал за Купата на България. Двубоят е на националния стадион "Васил Левски" и на трибуните ще бъдат допуснати максимум 12 хиляди зрители - по 4000 в сектор.

Главен съдия е Георги Кабаков.

Локо защитава трофея, спечелен през миналата година с 1:0 срещу големия си градски съперник "Ботев". Треньорът Бруно Акрапович не може да разчита само на един футболист - лекуващия травма Дейвид Малембана, останалите са на линия.

В ЦСКА-София пък ще липсва единствено Томи Юрич, още възстановяващ се от коронавируса.

Преди дни двата съперника направиха 1:1 на стадион "Българска армия", а през есента Локо спечели с 1:0 на "Лаута". Предстои още един двубой, който ще бъде от значение за загубилия днес заради битката за местата за Лига Европа.

Носителят на купата си гарантира място във втория по сила евротурнир.

В сутрешния блок на Нова телевизия спортният министър Красен Кралев обеща, че стриктно ще се следи за спазване на мерките и ако това не стане, правителството може да преразгледа рещението си за допускане на публика по стадионите. Организатор на турнира и финала е Професионалната футболна лига и отговорността пада върху нея.

Първоночално на мача трябваше да има само 4000 души - по 1000 в сектор, но след протести на фенклубовете правителството и Националния оперативен щаб направиха компромис - още 8000, или общо 12 хил. Те трябва да седят през две седалки и през ред. На входовете на стадиона ще се раздават предпазни маски.

А заради запалянковците на Локо се очаква засилен трафик по "Цариградско шосе" в столицата, както и повече автомобили в центъра на София.