Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт Кулата - Промахон. Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти, съобщават от Гранична полиция. Причината за  изключително натовареното движение е заради затварянето на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си със Северна Македония, посочва БНР.

Не е ясно и докога ще бъде отворен и пунктът Маказа. Целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка - Кулата - Промахон.

През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала до разклона за Петрич на магистрала „Струма“ и продължава да расте. 

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти, и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на сръбските туристи.

Има реална опасност ситуацията да стане още по-сложна към края на седмицата, предупредиха работещи на граничния пункт.