"Байерн" (Мюнхен) представи новото си попълнение - Лерой Сане, доскоро звезда на "Манчестър Сити". Крилото подписа договор за 5 години. 

Според Би Би Си трансферната цена е около 50 милиона евро и може да достигне 60 млн. при определени постижения на 24-годишния футболист и клуба.

Германският национал премина в "Сити" от "Шалке" през 2016 г. за близо 45 млн. евро. Той два пъти стана шампион с "гражданите", спечели Купите на Футболната асоциация и на Лигата.

За интерес на баварците към Сане се заговори още преди две години, а трансферът беше близо и през миналата, но двата клуба не се разбраха за цената. Лерой не беше щастлив в Манчестър, той така и не успя да си спечели постоянно титулярно място в тима на Пеп Гуардиола. Беше преследван и от контузии.

"Искам да спечеля колкото се може повече трофеи с "Байерн" - Шампионската лига е приоритет номер 1", коментира Сане на представянето си.

Младият футболист изигра 135 мача за "Манчестър Сити", вкара 39 гола и направи 45 асистенции. Има 21 двубоя за националния тим на Германия.