"Милан" победи убедително "Лацио" с 3:0 като гост в мач от 30-ия кръг на Серия А. Така "росонерите" помогнаха и на себе си в битката за попадене в Лига Европа, но най-вече на "Ювентус", който дръпна със седем точки пред римските "орли".

"Милан" нанесе бърз двоен удар на "Олимпико" в италианската столица. Хакан Чалханоглу вкара впечатляващ гол в 23-тата минута, а в 34-ата Златан Ибрахимович удвои от дузпа. В 59-ата Анте Ребич обезсмисли усилията на домакините до края на срещата.

"Милан" е шести на две точки от "Рома" и с една пред "Наполи", като двата тима се противопоставят тази вечер в южния град. Също днес "Интер" приема "Болоня" и при победа ще се доближи на точка от "Лацио" и на осем от Юве.

Вчера "Старата госпожа" взе своето в градското дерби с "Торино" - 4:1. Двубоят ще се запомни с гола на Кристиано Роналдо от свободен удар в 61-ата мин 3:1. Това е първото попадение на португалеца от фаул за "Ювентус" - той не се беше разписвал така от дълго време, още докато носеше екипа на "Реал" (Мадрид).

А с 25-ия си гол този сезон стана първият играч на "бианконерите", преминал тази граница от 1961 г. насам, когато толкова пъти отбелязва Омар Сивори. Другите попадения за шампиона реализираха Паоло Дибала (3-тата), Хуан Куадрадо (29-ата) и Джиджи (автогол в 87-ата). Андреа Белоти намали от дузпа в 45-ата.

Дългоочакван рекорд постави Джанлуиджи Буфон (42 г.), който изпревари Паоло Малдини по брой мачове в Серия А - 648.

До края на сезона в италианския елит остават осем кръга.