Белгийската компания Team.blue е закупила най-голямата хостинг компания у нас - СуперХостинг.БГ, съобщиха от родното дружество.

Стойността на сделката не е ясна, но добрата новина е, че българското дружество ще продължи да се развива като самостоятелна компания, запазвайки името си, мениджърите си и стратегията си за развитие.

Белгийската Team.blue е компания майка на над 30 локални европейски фирми в тази сфера и има политика да запазва в екипа си досегашните ръководители и основателите.

Досега СуперХостинг.БГ бе собственост на Методи Дреновски, "Иновент холдинг", Любомир Русанов, Деян Чепишев, Светослав Илиев, Георги Русев.

"Навлизането на стратегически за сектора инвеститор като Team.blue позиционира България като регионален център за хостинг услуги и онлайн бизнес. От важно значение е, че те избраха да се доверят на местния мениджмънт и да подкрепят досегашната ни визия за развитие на компанията.

В СуперХостинг.БГ винаги сме имали сериозни планове за разширяване на дейността ни в Югоизточна Европа, а Team.blue разполага с ресурса да ни помогне да направим това. С ръководството на европейската компания се познаваме отдавна, те споделят визията ни за развитието на дружеството и разчитат именно досегашният екип да продължи да осъществява тази визия", коментира Дреновски в прессъобщение.

Изпълнителният директор на Team.blue Йонас Дененс също подчертава, че споделя подхода в бизнеса на основателите.

Най-голямата хостинг компания в България бе основана през вече далечната 2005 г. Тя се разрасна много през последните години, като през 2017 г. погълна един от конкурентите си - Host.bg. Наскоро се разшири и в Сърбия със SuperHosting.rs.