Производителят на гуми "Пирели", който е основен спонсор на "Интер", може да окаже подкрепа на клуба в опита му да привлече Лео Меси, но тази помощ няма да е "значителна".

Това заявява изпълнителният директор на компанията Марко Тронкети в интервю за радиостанцията, която е част от медийната група на тв тиганта RAI. Въпреки това той агитира боса на "интеристите" Стивън Жанг да направи опит да закара в Милано един от най-големите във футбола.

През миналата седмица се появиха спекулации, че Лео не иска да подпише дългоочаквания нов договор с "Барселона" и отново - както преди години, обмисля да се махне. Не е тайна, че №10 е в конфликт с ръководството на каталунците, а само за тази година сблъсъците помежду им станаха много.

Вчера президентът на Барса Жосеп Мария Бартомеу опроверга информациите, уверено заявявайки, че аржентинецът ще завърши кариерата си на "Камп Ноу".

В началото на април самият Меси нарече "лъжа" в социалните мрежи писанията, че скоро ще облече екипа на "Интер". Договорът му с "блаугранас" изтича идното лято.

"Честно казано в тези времена не можем да си позволим да инвестираме в спорта повече от обикновено, каза Тронкети за Gr Parlamento. - Нашите средства са разпределени между Формула 1, "Купата на Америка" (ветроходната регата, в която фирмата има отбор, бел. ред.) и "Интер". Трябва да кажем на Стивън Жанг да положи усилия. Можем да помогнем, но няма да е със значими средства."

През април бившият президент на "нерадзурите" Масимо Морати също предположи, че "Интер" трябва да опита, тъй като Меси е в края на контракта си и че идеята не изглежда толкова неизпълнима.

Защита на титлата на Испания е мираж за "Барселона" - четири кръга преди края "Реал" е с четири точки аванс на върха. А Лионел Меси и останалите асове в отбора видимо не изглеждат щастливи с треньора Кике Сетиен, привлечен зимата на мястото на уволнения Ернесто Валверде. Тогава Меси публикува съобщение, с което се опълчи на твърдение на спортния директор Ерик Абидал, че Валверде е сменен поради факта, че "изгубил съблекалнята".

Лидерът призова бившия си съотборник да не си измива ръцете с отбора за решение, което е взело ръководството на клуба. Покрай това беше разкрито как управата е наела PR компания, която да се справи с изявите на Меси и сие в социалните мрежи. В разгара на извънредното положение в Испания вицепрезидентът Емили Русо и още петима директори си тръгнаха от "Камп Ноу", като обвиниха ръководството за корупция, намесвайки договора за дигитални услуги с въпросната фирма.

Лео Меси публикува обращение покрай преговорите за намаляване на заплатите на футболистите заради пандемията. Той изрази недоволство, че играчите ненужно са били "притиснати до стената", а поначало се подразбирало, че ще се съгласят на жертва.

Напоследък - покрай неудачите на Барса в Ла Лига, се говори, че Меси никак не одобрява Кике Сетиен. Твърди се, че клубът ще върне Шави Ернандес - вече като старши треньор, но вчера стана ясно, че бившият халф е подписал нов договор с катарския "Ал Сад".

Според анализатори Меси още не е на изхода на "Камп Ноу". Той най-малкото ще изчака изборите в клуба за нов президент догодина, а междувременно може да подпише още преди това. Сделка по привличането на 6-кратния носител на "Златната топка" ще е сложна за всеки клуб, особено ако трябва да се плати трансферна цена. Отделно от това заплатата му е много висока.