"Левски" победи "Локомотив" (София) с 1:0 във второто столично дерби от 14-ия кръг на "А" група. Двубоят се игра на тежък терен на стадиона в квартал "Надежда", а в края му се чуха възгласи "горчиво" от страна на фенове на домакините, недоволни от пасивната и хаотична игра на "червено-черните".

Все така в тона на родните футболни битовизми, бе и една реплика на Георги Иванов след мача, че такъв терен няма и в селските групи. А си струваше да се добави, че и футболът, особено от страна на домакините, също бе на ниво окръжни групи.

Двата отбора изиграха скучен и слаб мач, в който "сините" доминираха изцяло и е чудно, че спечелиха само с 1:0, най-вече предвид положенията си след почивката. Антонио Аниете оползотвори пас на сънародника си Мигел Бедоя за 1:0 в 39-ата минута и по този прекъсна серия от четири поредни мача без победа за "Левски".

Така "Левски" се изкачи до третото място в класирането с 24 точки, докато "Локомотив" (София) остава 7-ми с 20 пункта. Пловдивското "Локо" се поздрави с пестелива победа за 1:0 срещу "Хасково".

Много по-интересно бе във Варна, където "Ботев" (Пловдив) загуби поредното си гостуване - 1:2 от "Черно море". В понеделник последни играят "Берое" и "Литекс".