"Черно море" и "Ботев" ще играят в петък във Варна своеобразен полуфинал за последната квота за Лига Европа, която си оспорват отборите от Първа лига. Победителят от този сблъсък ще се изправи срещу третия или четвъртия от челната шестица (зависи от класирането на "Локомотив" Пловдив) в решителния сблъсък за мястото.

Тимът на "моряците", лишен от седмина фугболисти и треньора Илиан Илиев - сред 16-те дали положителни проби за коронавируса, спечели с 1:0 срещу "Арда" (Кърджали) на стадион "Тича".

Исмаил Иса реализира прекрасен гол в 18-ата минута, а с неколцина юноши в състава и без голям избор от скамейката, воденият от Мартин Христов отбор прояви характер. От 63-тата минута "Черно море" остана и с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Жордао. Въпреки това удържа.

По-късно тази вечер "Ботев" записа същия резултат - 1:0, срещу гостуващия "Етър". Антонио Вутов отбеляза в 28-ата минута. Съдията Георги Иванов вдигна три червени картона - набързо в края на срещата. 

Ферарио Спасов беше изгонен от скамейката на "канарчетата", така срещу "Черно море" и пловдивчани ще бъдат без своя наставник. След това рефарът по-рано прати под душовете Яни Пехливанов и Божидар Кацаров - заради втори жълти и черени картони. Изгонването на Пехливанов бе пресилено, тъй като поначало нямаше нарушение срещу атакуващ футболист на "Ботев".

С двама по-малко търновци стигнаха до голова атака, но Иван Стоянов не успя да шутира във важния момент.

Първа лига е пред приключване в сезона на пандемията. До неделя отборите от топ 6 трябва да изиграят още по два мача и да определят позициите за Лига Европа. Останалите играят плейаути за евроквотата и за оставане в елига. За "Арда" и "Етър" първенството завърши, а "Витоша" (Бистрица) изпадна.