ЦСКА-София постигна обрат в края на мача от предпоследния кръг на Първа лига срещу "Локомотив" (Пловдив) - 2:1 пред празните трибуни на стадиона в парка "Лаута". 

Лукас Салинас наказа поредна груба грешка в защитата на "червените" в 61-ата минута. В 80-ата Тиаго изравни от дузпа, а в добавеното време Али Соу осигури поне частичен реванш за ЦСКА-София заради поражението на финала за Купата миналата седмица.

Столичният тим дръпна с три точки пред "Левски" и четири пред "Славия" и в неделя ще си осигури второто място дори само с точка срещу "Берое" на "Българска армия". "Сините" и "белите" остават в битката за другата квота за Лига Европа.

Преди срещата "Локомотив" обяви, че заразените с коранавируса в клуба са седмина - петима футболисти и двама от спортно-техническия щаб. В състава на Бруно Акрапович липсваха седмина основни играчи, начело с капитана Димитър Илиев.

Това не пролича кой знае колко много - "черно-белите" направиха добър мач. 

В 20-ата минута Тиаго Родригеш нацели напречната греда и топката тупна пред голлинията преди Мартин Луков да я улови. Малко след това Лукас Салинас проби през центъра и пробва рефлекса на Густаво Бусато.

В 61-ата минута "смърфовете" дръпнаха в резултата, възползвайки се от вече марков гаф между Бусато и Петър Занев.

Десетина минути преди края Кристиян Малинов си изработи дузпа в единоборство с Петър Витанов и Тиаго на първо време осигури поне точка за гостите. 

В 87-ата обаче страничният съдия на далечната страна спря голова атака на Локо за несъществуваща засада на Малунга, който беше с метър пред защитник в червено.

Тиаго едва не вкара пак - този път от фаул в края на срещата, но малко след това дойде отличният пас на Ахмед Ахмедов към Соу, а таранът този път не сгреши.

В неделя ЦСКА-София приема "Берое", "Локомотив" гостува на "Левски", а шампионът "Лудогорец" играе със "Славия" в "Овча купел".

След срещата Бруно Акрапович хвърли вината за загубата върху съдиите - с претенции за дузпата и вдигнатата засада в ущърб на "смърфовете". Спортният директор на Локо Георги Иванов го подкрепи.