"Футболистите на "Левски" могат да си тръгнат по всяко време. Но не го правят и това им прави чест", заяви изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев на "Герена".

Колев и членът на борда на директорите на хазартната компания Palms Bet Лъчезар Петров представиха пред журналисти 6-месечния рекламен договор между двете страни, обявен в края на миналата седмица. Не бяха обявени финансови параметри.

Преговорите са започнали през февруари, но пандемията и обявяването на извънредно положение са ги прекратили. Желанието и на двете страни е споразумението да стане дългосрочно.

"На този етап не виждам основание за притеснение "Левски" да не започне в Първа лига новия сезон, рече Павел Колев. - Току-що разбрах, че първенството е с отложен старт - ще започне на 7 август. "Левски" трябва да започне новия сезон, ние непосредствен проблем от гледна точка на лиценза нямаме - и благодарение на облекченията, които УЕФА въведе във Финансовия феърплей, мониторинговите периоди се променят, така че през следващия сезон на практика ще се разглеждат резултатите на клубовете от фискалните години 2018 и 2019.

Знаете от публикувания финансов отчет на сайта ни, че през 2019 г. "Левски" за първи път е на печалба. В дългосрочен план има да решаваме някои проблеми, те са свързани основно с приходната част в бюджета, където имаме да наваксваме доста от резултатите за фискалната 2020 година, ако искаме да се представим добре, когато ще ни мониторират от УЕФА. Да, спечелихме една година за мониторинга, който ни прави УЕФА."

 

"Ще се опитаме да осигурим бюджета на "Левски" и за този месец, както сме успявали досега. Имаме още малко време. Както вече казах, искрено се надявам и други да спонсорират "Левски". На първо място не трябва да разочароваме Palms Bet. Един договор не се изчерпва с подписване на договора и изплащане на сума. Партньорът трябва да се почувства значим. Надявам се да успеем, въпреки трудната ситуация, в която се намира клубът. Дано има още кандидат-рекламодатели в клуба“, добави той.

Той добави, че клубът още не е на "финалната права" по преговорите с Петър Хубчев. 

По повод слуховете, че смята да напусне на Общото събрание на "Левски", планирано на 17 юли, Павел Колев обясни, че не този форум е мястото, на което човек с неговите функции подава оставка. А и тя не стояла на дневен ред.

„По принцип не стои на дневен ред оставката ми, не е Общото събрание форумът, на който мога да си подам оставката. Има си процедура по устав и е ясно кой трябва да одобри промяна на поста изпълнителен директор, текстовете са недвусмислени, каза бившият журналист и служител на БФС. - С организацията на Общото събрание всичко е наред, има някои детайли за изчистване, най-важният въпрос е дали изобщо ще можем да го проведем, не знаем дали е допустимо, според новите разпоредби на Министерството на здравеопазването. Предполагам сте запознати, дори не всички акционери да дойдат, а те са около 1200, очаква се 150-200 човека да присъстват. Това е диалог, който тепърва ще водим с министерството."

Павел Колев изрази разочарование от новия договор за тв правата, срещу който Наско Сираков възропта и предизвика нови разговори и среща, проведена днес от БФС с Нова телевизия и професионалните клубове.

Според Колев проблемът е, че Изпълкомът на БФС вече е гласувал новия 5-годишен контракт, без преди това да пита клубовете. 

"Остава горчив вкус, че решенията не се вземат реално от клубовете и че тяхното мнение явно не е важно", каза по тази тема директорът.