"Изключително много се гордея с вас. За сетен път установявам, че много ви обичам. 

Приемете един много дълбок поклон пред вас, благодаря ви." 

С тези думи лидерът на ДПС Ахмед Доган, чието имение в парк „Росенец“ и охрана от НСО предизвикаха протест, а хиляди симпатизанти на партията дойдоха за часове да го защитят.

"И ние", отвърнаха с бурни аплодисмети отбрани присъстващи на кратка среща в резиденцията на Доган, която бе предавана в официалната страница на партията във фейсбук.

До почетния председател на движението стояха кметът на Кърджали Хасан Азис и депутатът Рамадан Аталай. А събранието водеше председателят на партията Мустафа Карадйъ.

"Тази агресия беше символна, тази агресия беше против ДПС. Защото Ахмед Доган е символът на ДПС, Ахмед Доган е лидерът на ДПС. По този начин тази агресия беше към всеки един от нас, депесарите", обяви той. 

Той определи протестите и опитите за влизане в парк "Росенец" и плажа в него като "агресия в частна собственост, в частен имот". 

"Успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За огромно съжаление държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво значи институцията президент", каза той. 

И обвини управляващи, че целенасочено са търсили провокация.  

"Това, което се случи да се смесят различните потоци днес го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е заместник-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсиха провокация, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване."

След това благодари и се поклони на активистите на ДПС. 

Малко по-късно днес бе обявено, че по разпореждане на премиера Бойко Борисов се свиква извънредно заседание на междуведомствената комсия, която определя кой получава охрана от НСО. Главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са били инструктирани да вземат решение да се свали охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Минути след това Нова телевизия обяви, че според нейни източници, Доган и Пеевски сами поискали да се откажат от услугите на НСО, която ги пази от години.