"Бърнли" прекъсна уникалната победна серия на "Ливърпул" във Висшата лига на Англия - 1:1 в двубой от 35-ия кръг. 

"Червените", които този сезон спечелиха титлата след 30 години чакане, няма да могат да поставят рекорд като единствения отбор в историята на футболния елит в родината на играта, който в рамките на един сезон печели всичките си двубои у дома.

Ще се разминат и с върхово постижение по брой домакински победи - ако спечелят последния си мач на "Анфийлд" срещу "Челси", те ще изравнят стандарта във Висшата лига - по 18 успеха. А победната серия на "Ливърпул" на собствен терен в шампионата продължи 18 месеца.

Андрю Робертсън откри за "Ливърпул" в 34-тата минута, а в 69-ата Джей Родригес изравни в 69-ата. Голям мач направи вратарят на гостите Ник Поуп. А гостите в края можеха да си тръгнат и с трите точки, но удариха греда.

Тимът на Юрген Клоп все пак може да постави още няколко рекорда (вече има записани), стига да не допуска грешки през последните три кръга.

"Норич" беше разгромен от "Уест Хем" с 4:0 у дома и изпадна и на теория. "Уотфорд" пък направи обрат - 2:1 срещу "Нюкасъл", така записа важна победа в битката за оцеляване.

"Шефилд Юнайтед" разби "Челси" с 3:0 и даде шанс на "Лестър" и "Манчестър Юнайтед" да изпреварят "сините", ако спечелят следващите си двубои - съответно с "Борнемут" и "Саутхемптън" в неделя и понеделник. 

Сега "Челси" има точка аванс пред "лисиците" и две пред "червените дяволи".