"Ботев" (Пловдив) е на решителен бараж за турнира Лига Европа след победа над "Черно море" с 1:0 във Варна. Това беше заключителният мач от групата във втората осмица, в която бяха "канарчетата" и "моряците".

Следващата неделя "Ботев" ще гостува на един измежду ЦСКА-София, "Левски" или "Славия" (заелият третото място или четвъртото, ако то е за "Локомотив") за последната квота за втория по сила евротурнир.

Антонио Вутов вкара страхотен гол в 54-ата минута, когато с поразяващ диагонален удар нацели "скобата" на горния ляв ъгъл на вратата на домакините. Оттам топката влетя в мрежата.

"Ботев" излезе срещу отбор, съставен почти изцяло от юноши заради случаите на коронавирус в "Черно море" в последната седмица. Първоначално бяха пет, след това станаха още, а дори днес заразени се оказаха голмайсторът Исмаил Иса и Димитриос Хантакиас. 

Въпреки това варненци, водени не от Илиан Илиев, който също се лекува от вируса, направиха много добър мач. Те бяха равностойни, а на моменти и надиграваха по-опитния си съперник. Три пропуска направи Матиас Куриор - един в края на първото полувреме и два в заключителните минути на сблъсъка.

"Ботев" също беше без старши треньора си Ферарио Спасов - заради наказание. А за "Черно море" сезонът приключи.

В неделя са мачовете от последния кръг в първата шестица. Идната седмица са баражите за Лига Европа и за оставане/влизане в групата.