Оставка на правителството, оставка на главния прокурор Иван Гешев, свикване на Велико народно събрание, изработка на нова Конституция и въвеждане на дистанционно гласуване - електронно и по пощата. Това са исканията на петия пореден протест срещу правителството, организиран от т.нар. Отровно трио - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Това обявиха те в писмо до медиите.

Според Триото оставката на Гешев е задължително условие, тъй като той е "влезнал в ролята на инквизитор и палач за неудобните и инакомислещите" и "бранител на "своите" олигарси, или казано иначе - "шишипазител".

Според тях "разходките по паветата" разпиляват енергията на протестиращите и не са полезни, вместо това "ще правим различни неща".

"Новата конституция е задължително условие, доколкото ще ни се наложи да съградим държавата и демокрацията отначало и за целта ни е нужда здрава и добра основа, стъпало, на което да стъпим."

Организаторите на протеста искат и електронно гласуване, и такова по пощата, и ако не се приеме, "тутакси го заменяме с оставка на съществуващото НС". 

Те призовават и за подготовка за национална стачка. Препоръчват на хората да си подготвят отпуск и да са готови няколко дни да отсъстват от работа.

"Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна", призовава Отровното трио.

Днешният протест е отново пред сградата на президентството в София от 15,30 ч.