"Манчестър Юнайтед" пропусна да спечели важна битка в ожесточената надпревара за третото и четвъртото място във Висшата лига. "Червените дяволи" направиха 2:2 със "Саутхемптън" на "Олд Трафорд", като допуснаха изравняване в шестата минута на добавеното време.

Така "Челси" остана трети с 60 точки, а "Лестър" и "Юнайтед" са четвърти и пети с по 59 т. Тимът на Оле Солскяр вече виждаше как е с 61 т. в актива си, но допусна грешка при ъглов удар. До края остават три кръга.

"Светците", които наскоро победиха "Манчестър Сити", откриха в 12-ата минута с попадение на Стюърт Армстронг, наказал гаф на Пол Погба.

Домакините отвърнаха бързо с красиви попадения на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал в 20-ата и 23-тата. След почивката "червените дяволи" заиграха доста лежерно, пропуснаха да решат всичко, а в края допуснаха да бъдат притиснати. 

За това помогнаха и две контузии - Люк Шоу обърна глезена си, а заменилият го Брандън Уилямс получи травма в главата след въздушен двубой. "Юнайтед" доигра срещата с човек по-малко. А в 96-ата минута Обафеми вкара след корнер и приземи Погба и компания.

През уикенда "Челси" и "Лестър" понесоха загуби - съответно 0:3 от "Шефилд Юнайтед" и 1:4 от "Борнемут", но щетите от това не са оказаха толкова големи. В английския футболен елит остана интригата за местата в Шампионската лига и Лига Европа и за оцеляване в групата.