Акцията по масово плажуване на ивицата до резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Росенец се очертава само като начало на цяла поредица от подобни прояви. За утре е насрочено и... масово пиене на кафе с Делян Пеевски.

Новата инициатива е организирана от младежката структура на Демократична България.

Часът е 8 сутринта, а мястото - небезизвестният хотел "Берлин" в Бояна, за който, публична тайна е, че е приютил депутата от ДПС, бизнесмен и издател Пеевски.

"Като част от нестихващите протести в страната и събитията в събота в летните сараи на Доган в Росенец, Младежката организация на "Да, България!" ви кани на кафе в хотел Берлин - властовият център на държавата. 

Както знаете, в х-л "Берлин" Пеевски многократно е привиквал министри, политици и магистрати на тайни срещи. Смята се също и че именно там е и неговата "щаб-квартира". 

Елате от 08:00 часа на 15 юли да пием по кафе. Защото когато Делян Пеевски не отива на работа, ние отиваме при него. Искаме да разберем докога така!

Ще Ви очакваме!", посочват организаторите.

Към момента участие са заявили над 1000 души, а около 8300 са проявили интерес.

Бившият ни посланик в Москва и анализатор Илиян Василев пък организира пак във фейсбук още едно събитие в стил "след Росенец". То е посветено на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и е искане за оставката му - "След Росенец да си върнем и БНТ от Доган. Оставка на Кошлуков!"

Василев прилага като описание към събитието отвореното писмо на бивши журналисти от обществената телевизия, подкрепени от десетки музиканти, актьори, режисьори, писатели и др., с което се иска оставката на генералния директор.