Все по-екзотични места и дестинации се обсъждат за мача за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, обяви промоутърът Еди Хърн, мениджър на световния шампион, пред в. "Ивнинг стандард".

Двубоят беше насрочен за 20 юни на стадион "Тотнъм Хотспър" в Лондон, но пропадна заради пандемията. След това бе отложен с месец, а наскоро Хърн обяви, че вече се разглеждат дати и дестинации през есента. Желанието на Джошуа е мачът да се играе във Великобритания, а на неговия представител - да има публика, за да генерира средства.

За момента обаче не е ясно дали до края на годината зрители ще бъдат допускани на спортни и други събития в Обединеното кралство.

Това кара Хърн да разглежда "странни идеи" - по собствените му думи, и да е отворен за немислими доскоро нестандартни възможности.

"Говорим за замъци, шикозни хотели, а може би дори яхта, казва един от най-влиятелните хора в професионалния бокс. - Хърватия ни предложи колизеум и това е прекрасно. Отворени сме за опции. Всичко е възможно - зависи кое е позволено."

Любопитно е, че въпросният колизеум в град Пула беше предложен от Ивайло Гоцев - мениджъра на Кубрат Пулев. Той още през май видя добра възможност в амфитеатъра, тъй като е на открито голямо пространство и може да се допусне публика при спазване на противоепидемични мерки.

Преди дни се появиха информации, че домакин на сблъсъка може да стане 20-хилядната лондонска зала O2 арена, която в нормална обстановка приема концерти и спортни събития като финалите по тенис на ATP, мачове по бокс, баскетбол и т.н. Предлага се в нея да бъдат допуснати по-малко фенове, но в този момент дори такава възможност не се обсъжда заради ограниченията във Великобритания, казва Хърн.

Вариант остава и Близкият изток, където мениджърът има добри контакти. В края на миналата година Джошуа победи в Саудитска Арабия Анди Руис и си върна световната титла.