"Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков и т.н. Но друг, в случая премиерът Борисов, е давал огромни обществени поръчки на този Шиши, друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Не моето правителство. Така че който е имал вземане-даване с този кръг, сега ще си носи последствията."

Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти сутрешния брифинг на министър-председателя, на който той обяви, че кабинетът няма да подава оставка, посочвайки думи на обвиняемия Васил Божков, че половината от служебното правителство на Радев е било подредено от "Шиши" (излишно е да се уточнява кой носи този прякор).

"България се събужда, както виждате, българите са по улиците, скандират "Мутри вън!", заяви още Радев. Младите хора показали, че няма да търпят невежеството, наглостта и корупцията като изгонят мафията от властта и прокуратурата.

"Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото. Страхът от разкриването на чудовищните злоупотреби, от възмездието, от пресичането на изборните манипулации е разбираем, но е безвъзвратно закъснял", допълни.

По думите му главният прокурор не се ползва с уважението нито на съдиите, нито на адвокатите, нито на честните прокурори. Иван Гешев имал възможност да разкрие злоупотреби на властта и бранещите я олигарси, но вместо това бил избрал да ги брани, каза още Радев.

"Естественият изход е оставка. Никакви прегрупирания вътре в кабинета не могат да спасят тази оставка. 

Това изобщо не зависи от тях. Процесът е тръгнал. Искат, не искат", каза в заключение Радев.