Германският град Реклингхаузен може да се похвали с едно от най-бързите таксита в света, съобщава CNBC. Жълтеникавият, допълнително тунингован Mercedes C63 AMG на Даниел Волфс е с мощност от 660 к.с. и развива развива скорост от 320 километра в час.

И заради липсата на ограничения по аутобаните той често ги достига. "Използваме колата предимно през нощите в края на седмицата, защото тогава трафикът е най-слаб", казва Волфс. Автомобилен фанатик, той е собственик на таксиметровата компания Taxi SÜD Recklinghausen, в чийто автопарк има още рядък кабриолет Chrysler 300C, стреч-лимузина, високопроходим Hummer и други екзотики.

Любопитното е, че заради регулираната цена на таксиметровите услуги возенето в свръхбързото такси струва колкото в каквато ѝ да е друга кола. Волф признава, че заради това не може да се отърве от клиенти. И все пак, в Германия такситата возят на доста по-висока тарифа - във фирмата му началната такса е 2,60 евро (2,90 евро в часовете от 22:00 до 06:00) и 1,60 евро на километър (1,70 евро след 22 часа). Минута престой се заплаща 0,43 евро, независимо дали е през деня или през нощта.

Но много от тях не осъзнават динамиката на автомобила, който може да ускори от нула до сто за по-малко от 4 секунди и взема класическото разстоянието от четвърт миля за 12,16 секунди.

Винаги, когато влязат в таксито с кутия топла пица, им казвам, че няма да могат да я задържат в ръце. Те не ми вярват и затова постоянно трябва да изчегъртвам останки от пица по прозорците, оплаква се Волфс.