"Ювентус" победи "Лацио" с 2:1 в Торино и направи важна крачка към девета поредна титла в Серия А. Четири кръга преди края "Старата госпожа" води с 8 точки пред "Интер" (Милано), 9 пред "Аталанта", а "Лацио" изостава на 11 т.

Кристиано Роналдо вкара и двата гола за домакините - в 51-ата от дузпа и в 54-ата. Португалецът сам изработи наказателния удар - отсъден беше след намеса на ВАР заради игра с ръка на футболист на римския отбор при шут на №7.

Малко след това Кристиано допринесе за отнемане на топката в половината на гостите, а Пауло Дибала му асистира на празна врата за 2:0. Юве пропусна да довърши съперника си, Роналдо удари греда, а имаше и друга ситуация.

В 83-тата реферът отсъди дузпа и за "Лацио", а Чиро Имобиле върна интригата. Малко след това Войчех Шчесни спаси изстрел на Сергей Милинкович-Савич от свободен удар, а "Ювентус" все пак удържа и се нуждае от четири точки в оставащите двубои, за да ликува.

Двата съперника размениха по една греда преди почивката, но второто полувреме беше много по-интересно.

Двубоят на стадион "Алианц" беше и персонална битка между Роналдо и Имобиле. 5-кратният носител на "Златната топка" изравни италианския национал - двамата имат по 30 гола на върха на листата на реализаторите. 

Кристиано Роналдо стана първият футболист с минимум 50 попадения в елитните лиги на Англия, Испания и Италия. Само босненецът Един Джеко може да се похвали с такова постижение в шампионатите от топ 4 - но в Германия, вместо Испания, плюс останалите две.

Роналдо е и футболистът, най-бързо достигнал до 50 гола в "калчото" през този век - в 61 мача. С второто попадение миналата нощ те вече са 51.

Асът е едва третият футболист на "Ювентус", който достига кота 30 в един сезон в Серия А. А последният голмайстор на елита на Италия от тима на "бианконерите" е Алесандро дел Пиеро - 2007-2008 г.